Kouvolan Vedeltä tuli tieto viime viikolla että Kuusankosken vesitornissa alkaa mittava remontti ja kaikki radiokalusto on pihalle pantava. Eipä muuta kuin Ilkalle (OH5IY) tieto, että purkutalkoot on tiedossa. Tämän viikon tiistaina kävin vesilaitoksen miesten kanssa vielä paikan päällä ja totesivat, että laitekoppia myöden kaikki alakerrasta pitää saada pois. Porraskuilun ja katon remontti tulee toisessa vaiheessa kesän puolivälsissä, kaapelit ja antennit ehtii purkaa keväällä.

Ilkka ei kauaa asian kanssa ihmetellyt, sovittiin että saman viikon lauantaina aamupäivällä mennään hakemaan tavarat pois ja puretaan koppi samalla. Hannu (OH5FP) laittoi Fin-Hamille ja Facebookiin tietoa, että nyt kannattaa workkia varastoon toistinkusoja kun jatkosta ja uudesta sijoituspaikasta ei vielä ole tietoa. Samassa rytäkässä hiljenee majakat OH5SHF-kutsuilla. Ite pidin viimeiset toistinyhteydet Topin (OH5GEU) kanssa matkalla tornille puoli kymmenen jälkeen, kuutosista oli joku (OH6IT?) portaabelina myös.

Just ennen kymmentä ehdin pelipaikalle, Topi ja Hannu olivat jo odottamassa. Klo 10:01 Ilkka tempasi ilman esipuhetta laitteet kylmiksi ja alkoi piuhasavotta. Kohta paikalle saapuivat myös Matti (OH5MES) ja Sami (OH5GDN). Sangen sukkelaan liikkuivat majakat, kaapelit, duplekseri ja toistin raikkaaseen ulkoilmaan kyyditystä odottamaan. Antenni- ja sähkökaapelit ujutettiin kopin ulkopuolelle ja edelleen porraskuiluun jossa ne pantiin kiepille portaiden alle pois työmiesten tieltä. Tähän meni kaikkineen alle puoli tuntia.

Samalla kun Ilkan kanssa veimme ensimmäistä elektroniikkakuormaa toisaalle säilytykseen, Demolition Group oli jo täydessä työssä. Vanerit irtaantuivat koolauksista ja villa pölisi. Toisen elektroniikkakuorman kuljetuksen aikana koppi oli jo liki purettu, yksi seinä ja katto oli jäljellä kun palasimme. Fysiikan lakien vuoksi loppuun purkuhommaan tarvittiin aputueksi tikkaita ja runsaasti käsiä, jotta rakennelma saatiin hallitusti alas. Sen jälkeen vielä irto-osat pihalle purkuun ja villat jätesäkkeihin. Iso osa levyistä menee hyötykäyttöön, osa rungosta lämmön tuottamiseen toisaalle. Puoli yhden aikoihin homma oli taputeltu.

Seuraavaksi edessä on väliaikaisen (tai mieluiten ehkä pysyvän) uuden paikan löytäminen toistimelle, majakat tulevat himan myöhemmin. Iso kiitos koko porukalle, sukkelaa toimintaa ja haavereitakaan ei sattunut!

Esa, OH5KRQ

1koppi_ehja.jpg

Mihinkään ei vielä ole koskettu.

3kaapelit.jpg

Ilkka pujottaa kaapelia kopista ulos. Sähköt on jo katkaistu sulaketaulusta.

2koppipurku.jpg

Koppi on tyhjä, Matti (selin) ja Hannu aloittivat purkamisen. (Kuva: Topi, OH5GEU)

4purku.jpg

Ensimmäinen seinä irrotettu. Hannu dokumentoi, Matti irrottaa vaneria ja Sami tukee. Kaapelit on jo kiepillä porraskuilussa. (Kuva: Topi, OH5GEU)

5koppi.jpg

Nyt menee jo hieman jännäksi... (Kuva: Topi, OH5GEU)

6tyhjaa.jpg

Valmis!