Tiistaina kävimme samalla porukalla (minä, OH5FP-Hannu ja OH5GWF-Jari) Juhan (OH5CW) qth:n pihalle pystyttämässä n. 12 m maston, jonka latvaan ripustimme sunnuntaina Vuohivuorelta haetun 2 m BigWheelin. Hannu oli edellisenä päivänä putsannut ja mitannut antennin, vireessä tuntui olevan. Hämähäkkiperhe valitettavasti sai häädön kiinnityslaipan syvennyksestä. Maston paikkaa haettiin tovi, kunnes tikkaiden vierusta valikoitiin. Osoittautui mainioksi. Haruksetkin saatiin hyviin tukipisteisiin. ja itse masto mustekaloilla tikkaisiin kiinni. Pysyy.

Kuulostelimme ensin toistimia, polarisaatioeron takia ei kovin kaukaisia avauksia saatu. VHF -testi oli juuri alkamaisillaan, joten siirryimme selailemaan simplex-kanavia. Sielläpä jo muutama asema oli "ennakkotunnelmissa" äänessä. Tarkoituksena ei ollut mikään pistejahti vaan lähinnä antennin testaus. Tulos oli mielestäni ihan kohtalainen: tunnin aikana toistakymmentä yhteyttä, pisin taisi olla ES1ATE Tallinnassa (n. 190 km). Hannu jäi vielä toviksi kuulostelemaan, kun Jarin kanssa jo lähdimme.

Lopputulokseen voi olla tyytyväinen, eiköhän tuolla harjoituksen Pohjois-Kymenlaakson asematkin kuulu. Toivottavasti jo ensi sunnuntaina päästään sitäkin kokeilemaan. Kiitokset jälleen kerran Hannulle ja Jarille ajasta ja vaivannäöstä harrasteen edistämiseksi!

73's de OH5KRQ, Esa

1798003.jpg

Hannu (OH5FP) ja Jari (OH5GWF) ruuvaavat antennia maston päähän.

1798005.jpg

Asennus tehty, antenni n. 12 m korkeudessa.

1798007.jpg

OH5LIZ QRV! Huomaa virtalähteen vesijäähdytys (vihreä letku).