Juha (OH5CW) ja Hannu (OH5FP) olivat jo päivemmällä kuskanneet mastonpätkiä Mustilaan OH5Z -asemalle Peterin (OH5NQ) kanssa, muitakin paikallesattuneita oli hätyytetty kantopuuhiin. Tästä toivuttuaan Juha ja Hannu valmistivat dipolin 5 MHz:lle, joka viiden jälkeen paikalle saavuttuani oli jo ripustettu maston ja koivun väliin ja SWR-mittauksissa toimivaksi havaittu. Koko seurue oli nauttimassa Pian (OH5JZP) loihtimaa ateriaa.

Kaapeliliitokset piti kuitenkin suojata, joten antennin otettiin alas. Ylöslaiton jälkeen viritys oli hieman liian ylhäällä, joten uudelleen alas ja viiksien päätylenkit mahdollisimman pieniksi. SWR kunnossa. Kuulostelua bandilla, hyvin hiljaista.

Vaihto 80:lle ja RFSM -kokeilua pitkästä aikaa. Muuten ihan kiva, mutta USB Intrefacessa jää PTT välillä päälle. Yleistä hämmästelyä ja paljon. Laitteiden siirtelyä, kaapeleiden tarkistelua ja vaikka mitä, ilman vaikutusta. Välillä toimi taas niinkuin pitääkin. Mysteeriksi jäi, siirryimme saunaan.

Ensi viikolla Hannun kanssa pitäisi 2m BigWheel nostaa jonkin maston nokkaan, jotta on valmiina sunnuntain esiharjoitukseen. Yläverkon harjoitus on klo 10-12, koko organisaatiolle tarkoitettu harjoitus alkaa klo 13. Toivottavasti mahdollisimman moni kunta-asemakin saadaan jo tuolloin mukaan. Esiharjoituksessa testataan yhteysvälien ja laitteiden toimivuutta, ei harjoitella sanomaliikennettä.

73's de OH5KRQ, Esa

1780400.jpg

Hannu (OH5FP) valmistautuu liittimen tinaamiseen.

1780402.jpg

5 MHz dipolin keskikappale valmis ja sääsuojattu.

1780403.jpg

Juha (OH5CW) säätää digi-moden laatikoiden kaapelointia.