Viikonlopun mittainen tutustuminen eestiläiseen radioamatöörikulttuuriin on taas takanapäin. Tänä vuonna seurueeseen kuului seitsemän amatööriä, yksi Turre ja kolme autoa. Mukana olivat Aki (OH5MWZ), Ari (OH5VA), Esa (OH5KRQ), Hannu (OH5FP), Jouko (OH5RM), Vesa (OH5NK) ja Wille (OH5LEP). Arille ja Joukolle retki oli ensimäinen laatuaan, muille ei niinkään.

Matkan järjestelyihin kului energiaa tällä kertaa tavanomaista enemmän, kun autojen korkeuksien, henkilömäärien ja edullisten hintojen suotuisinta kombinaatiota haettiin. Lopputuloksena kuljimme kahdella eri paatilla, liputkin saimme eri välivaiheiden kautta haluamillemme päiville. Muutakin OH-kansaa oli liikkeellä samaan aikaan ja molemmille laivoille jaettuna.

Saavuimme leirialueelle perjantaina iltapäivällä, jonkin sortin hajaantumisen myötä eri aikaan kahdessa erässä. Ensijoukkojen matkassa oli telttatarvikkeet, joten katoksen laadinta vietiin kolmen hengen voimin niin pitkälle kuin se oli mahdollista. Arin upouusi keikkagrillikin ensikuumennettiin ohessa. Loppujoukkion saavuttua teltta kohosi nopeasti täyteen mittaansa. Saimme sattumalta hyvän paikan alueen nurkasta tuttujen suomalaisten vierestä, mutta kuitenkin lähellä mm. sähkö- ja vesipistettä sekä muitakin palveluita. Willen viritettyä AV-laitteet paikalleen oli myös taustamusiikki hoidossa.

Illan kuluessa vuorossa oli saunomista, muihin leiriläisiin ja leirialueeseen tutustumista, grillausta, nokkakusoilua, nuotiolaulua (myös ilman nuotiota) ja ties mitä. Leirin virallinen ohjelma käynnistyisi lauantaina, perjantai on varattu paikalle saapumiseen ja vapaaseen oleskeluun. Sinnikkäinkin viime kesän Tea-aiheisen jollotuksen esittäjä oli kuuden aikaan nukkumassa.

Kepeän unen jälkeen joukkio aamupalalle ja ohjelmaa seuraamaan. Ensin hiljainen hetki vaienneelle avaimelle, sitten tervetulopuheet, lipunnosto, pitkän palkintopöydän tyhjennys ansioituneille workkijoille ja niin edelleen. Leirihintaan (200 EEK) sisältyvä soppakin tarjoiltiin aikanaan. Pieni ryhmittymä kävi myös kaupungissa, jossa oli meneillään mm. rantalentopalloturnaus, nuorten jalkapalloturnaus, koiranäyttely/kilpailu, vanhojen autojen ja moottoripyörien tapaaminen sekä F3 -autojen kilpailu kaupungin reunalla. Vanhoja kulkupelejä ihailtiin pitkään, jonka jälkeen oli ateriointia ja rannassa käyntiä.

Palattuamme kaupungista oli pian aika käydä saunassa, joka sai taas kehuja. Puhtaana ja puhtaissa vaatteissa oli hyvä jatkaa illan ohjelman parissa. Pienten kirjanpidollisten selkkausten jälkeen sauna-ajatkin olivat melko kohdillaan. Illan kuluessa järjestävän seuran toimesta lavalla vieraili mm. rouvaduo, joka kompuutteriavusteisesti esitti virolaisia sävelmiä. Lähtipä usea pari musiikin kannustamana tanssilattiallekin. Loppuilta kului omassa leirissä turinoidessa, vieraita kävi läheltä ja kaukaa. Illan pimettyä musiikki ja puhe aikanaan lakkasivat ja uni kutsui.

Aamun valjettua aloimme hiljalleen purkaa leiriä ja tiedustella mm. ensikertalaisten kommenttia leiristä. Yleinen mielipide oli, että kokonaisuus oli miellyttänyt ja kynnys seuravan kesän matkalle on hyvin matalalla. Tunnelma oli kohdallaan, olimme olleet "oikealla" leirillä ja ennakkoon saaduista synkistä uhkakuvista huolimatta vettäkään ei nähty paria lyhyttä kuuroa lukuunottamatta muualla kuin suihkussa ja leirialueen vierellä kulkevassa Sauga-joessa.

Kun paluulaivat Helsinkiin lähtivät vasta myöhemmin illalla, oli meillä vielä aikaa käydä koko porukalla Pärnussa. Rantabaarin terassilla nautimme lounaan, jonka jälkeen alkoi paluumatka Tallinnaan. Tämä sujui hyvin rauhallisissa merkeissä, jännitystä aiheutti lähinnä joidenkin kanssa-autoilijoiden erikoinen käsitys hyvistä ohituspaikoista ja turvallisista väleistä jonossa.

Sikupillin Prismassa tehty käynti koetteli entisestään autojemme kantokykyä, mutta ilmeisesti ilman vaurioita. Laivaterminaaliin saavuimme ajoissa ja tovin odottelun jälkeen pääsimme sisään laivoihin. Helsinkiin saavuttuamme suoritimme vielä kerran tavaroiden ja ihmisten siirtoa autosta toiseen. Loppu kotimatka sujui sangen hiljaisissa merkeissä, nukkumatti saisi osaltamme viettää tänään vapaaillan.

Retki oli taas kerran mitä mainioin, seura oli mukavaa ja sääkin suosi. Fasiliteetit olivat kohdallaan niin järjestävän seuran tarjoamina kuin mukana kulkeneiden laitteidenkin muodossa. Tarkka kävijämäärä jäi tarkistamatta, mutta kaikkiaan kävijöitä lienee ollut noin 300, joista ehkä noin 50 OH-tunnuksen omaavia. Ensi kesänä uudestaan, Viljandiin!

73's de OH5KRQ, Esa

Joitakin kuvia:

1690445.jpg

Leiritelttaa kasaamassa mm. Wille, Jouko ja Ari.

1690462.jpg

Jouko suorittaa telttojen asennustarkastusta, Aki säätää WLAN -antenninjalkaa.

1690465.jpg

Vesa, Jouko ja Turre valvovat, kun Ari laittaa evästä.

1690469.jpg

Leirin avajaisia odotellessa... Taustalla ravintolakatos ja esiintymislava.

1690470.jpg

Arvo, ES5MC, toivotti leiriläiset
usealla kielellä tervetulleeksi.

1690473.jpg

Ford Focus -konseptiauto vm. 2009.