Eilen järjestettiin Valkealan Hautalassa Kouvolan Ladun Latupirtin ympäristössä etsintäharjoitus, jossa yhteensä noin 65 henkilöä oli mukana. Etsittäviä henkilöitä oli kaikkiaan viisi, etsintämuotoina lentokone, koiraryhmä, autopartio ja maastoketjut. Viestityksessä oli käytössä kaksi 68 MHz kanavaa (autopartio ja maastoketjut), PMR (koiraryhmä) ja Virve (lentokone). Kerholaisia oli paikalla minä ja Hannu (OH5FP), enemmänkin olisi saanut olla (kolme radioasemaa, kaluston jako, tauot, jne).

Hälytettyjä etsijöitä alkoi saapua johtopaikalle noin klo 15 alkaen, lentokone oli liki samoihin aikoihin liikkeellä. Ensimmäiset ryhmät (koira ja auto) saatiin melko pian liikkeelle, maastoketjujen ryhmitys ja liikkeellelaitto tehtiin lentokoneesta ja "yleisöltä" saatujen tietojen mukaan. Monivivahteisten tapahtumien ja parin suunnitelmamuutoksen jälkeen kaikki etsittävät löydettiin.

Harjoituksen jälkeen jokaisen osallistujatahon edustaja pääsi kertomaan omista kokemuksistaan. Omalle kontolle tuli kotiläksyksi ainakin karttapuolen harjoittelua, karttaohjelmiston haltuunotto (sijainnin määrittäminen maastosta ilmoitettujen koordinaattien avulla) sekä tarkkuus ilmoitusten vaihtamisessa Vapepan johdon suuntaan.

Muonituksesta huolehti Potikon Martat Ummeljoelta, leipiä, piparia, pullaa, kahvia, teetä ja mehua oli runsaasti tarjolla. Ennen kotiinlähtöä tarjolla oli myös grillimakkaraa, informaatiokatkoksen takia osa halukkaista saattoi jäädä ilman. Pahoittelut tästä.

Kivaa oli, uutta ja vanhaa harjoiteltiin ja tuleville harjoituksille ja koulutuksille tuli eväitä. Kiitoksia kaikille mukana olleille.

73´s de OH5KRQ, Esa
68 MHz Slim-Jim (hakaneula) männyssä roikkumassa.68 MHz GP Latupirtin katolla.Viestityspöytä: 68 maastoketjuille, Virve lentokoneeseen, 68 autopartiolle.