Kävin tänään Jarin (OH5GWF) ilmoituksen perusteella kerholla kurkistamassa APRS -digipiitteri tietokonetta, kun se oli pudonnut kartalta. Samalla reissulla tuli alakerrasta vaihdettua pari palanutta lamppua, Saara toimi valonnäyttäjänä. Kerhotilaan päästyäni koneen näytöllä oli ilmoitus väärästä päiväyksestä ja kelloajasta. Ilmeisesti jonkun sähköräpsyn seurauksena kone oli bootannut ja BIOS:n paristo on finaalissa. Tämä rasti oli vielä helppo, mutta APRS -ohjelmiston päällesaaminen ei enää sujunut omin voimin. Asetusviidakossa kahlaamista ja muokkaamista ei varsinaisesti helpottanut näppäimistö, jossa toimi suunnilleen nuoli vasemmalle ja enter.....

Hätyytin Jarin kesken jälkikasvun synttärijuhlien puhelimeen, ja yhdessä selvitimme asetusten koukeroita. Jostain syystä porttiasetukset olivat ihan sekaisin, huikeiden valikkosulkeisten jälkeen ihme tapahtui ja AG ilmestyi taas bittikartalle. Radion kuulemat asemat ilmestyivät myös koneen näytölle, joka ominaisuus oli kuulemma jo tovin puuttunut. Tätä autuutta kestänee seuraavaan sähköhäiriöön saakka... Onneksi varalla on vielä yksi "raato", josta toivottavasti saa varaosia tai korvaavan koneen tämän tilalle.

Ensi sunnuntaina voisi konetta kurkistella sisäpuoleta, jos sinne saisi vaikka tuoreemman pariston laitettua. Siihen saakka, iloisiin kuulemiin.

73's de OH5KRQ, Esa