Lauantaina aamulla kokoontui Sääskjärven kylässä Tahkovuoren majalle etsintäharjoitukseen noin 30 Vapepalaista, mukana oli kouluttajia, Vapepa-johtajia, viestiväkeä ja eri kursseilla olleita oppilaita. Harjoitus oli samalla kurssien päätös. Viestikalustona käytettiin 68 MHz radioita, johtopaikan antennina oli Hannun (OH5FP) rakentama Slim-Jim.

Alkutilanteena oli kahden nuoren pojan katoaminen edellisenä iltana, etsinnän johtaja muodosti paikalle saapuneista auto- ja jalka- ja enduropartioita tutkimaan saatujen vihjeiden perusteella muutamia paikkoja. Joitakin esineitä löytyi maastosta, näiden havaintojen perusteella johtaja laati uusia suuntia etsinnän painopisteiksi.

Toinen pojista lötyi etsintäketjun toimesta parin tunnin kuluttua, mutta toista haettiin pidempään. Epäiltiin, että ei edes halunnut tulla löydetyksi. Lopulta liikkeelle laitettu koira löyti kadonneen melko piankin ja päästiin harjoituksen purkamiseen.

Oppia ja uutta tietoa tuli paljon, niin kurssilaisille kuin kouluttajille ja konkareillekin. Harjoitusta tarvitaan, jotta tosi paikan tullen voimme tarjota apuamme viranomaisten pyytäessä.

73's de OH5KRQ, Esa

 

Ari Virtanen selostaa koirien käyttöä etsinnöissä.


Hannu (OH5FP) on yhteydessä maastoon.

68 MHz Slim-Jim.