Teksti: Jari Myntti, OH5ZN
Kuvat: Harri Hyvönen, OH6VM

MPK-Kymenlaakso järjesti Utin Jääkärirykmentin harjoitusalueella koulutustapahtuman viestimiehille 14 - 15 toukokuuta 2011.

Kurssilla opetettiin rakentamaan kriisiviestitysradioasema siviilikäyttöön sekä pidettiin koeyhteyksiä hf- ja vhf-taajuuksilla. Kalustona oli 24m Ex-mastot, radioamatöörien lähetinvastaanottimet, hf-lanka-antennit sekä vhf-yagiantennit. Liikennöinti tapahtui RFSM-radiomodeemiohjelmaa tietokoneella käyttäen, lähetinvastaanotinta ohjaten. Kuuluvuusraportointia opeteltiin käyttämään nettituetulla WSPR-raportointiohjelmalla.

Kurssin suunnittelusta ja johdosta vastasi Jari Myntti. Ryhmien vetäjinä toimivat Eero Lindroos ja Hannu Tanttu. Kurssille osallistui 13 vapaaehtoisen maanpuolustuksen viestitaitajaa Etelä- ja Keski-Suomesta

Kurssi oli MPK-piirissämme ensimmäinen laatuaan ja kurssilaiset toivoivat jatkoa kertoen samalla, että halukkaita radioamatööriystäviä jäi työesteiden vuoksi pois kurssilta.

PV tuki kurssia kiitettävästi. Utin Jääkärirykmentin henkilökunta toimi avuliaasti etukäteisjärjestelyissä. Jaettu ykköstila annettiin muonituskeskuksen palveluille ja Haukkajärven miehistösaunalle.


 

 


Dipolin syöttöpisteen ylösnosto käynnissä


 

24m ex-mastoon asennettuna 2 x 10 elementin 144 MHz antenni