Se pyörii sittenkin! Nimittäin Hidaka Tribanderi-antenni kerhon pihassa olevan maston päässä.

Kerholla järjestettiin talkoot, joiden aikana yläkerran tilat ja raput siivottiin (matot ulos, sisällä harja+imuri+moppi), vanhoja romuja vietiin ulos (jatkokuljetus jätepisteisiin jo hoidettu) ja ajan myötä huonoksi mennyt G5RV-antenni kerättiin pois jatkokunnostusta varten. Samaan aikaan puuhastelun kuluessa grilli roihusi pihassa ja saatiin makkarat limpparilla töiden tauottua. Tauon aikana syntyi myös piiska 68:lle Vapepa-keikkoja varten.

Katselimme myös pihassa olevaa antennimastoa, ja ajattelimme sen kunnostuksen jäävän toiseen kertaan. Kylläpä olimme väärässä. Arin (OH5KFP) saavuttua paikalle alkoi hänen johdollaan "antenniosaston" aherrus. Selostus voi sisältää kaikkia mahdollisia virheitä, koska itse puuhailin samalla sisätilojen järjestelyissä.

Ensin masto alas ja kokeilua, ei käänny antenni. Kääntömoottorin ohjain käsittelyyn ja kytkennät uusiksi. Kun kytkennät oli uudistettu myös moottorin päässä, kokeilut jatkoivat. Nyt ohjain tuntui jo toimivan, mutta mekaniikka oli jumissa. Valitsemme lievän väkivallan käytön, eli ohjaimella käänneltiin moottoria eri suuntiin ja samaan aikaan antennilla yritettiin kammeta rattaita liikkeelle. Oli siinä jotain vipuvarsiakin käytössä.

Ahkeruus palkittiin, ja viimein alkoi masto pyöriä. Hurraa -huudot eivät olleet kaukana. Kun masto ja ohjain saatiin yhteisymmärrykseen suunnista, alkoi ulkona antennin nosto ylös ja sisällä kytkettiin kaapeli kiireesti virittimen läpi radioon. Icom IC-735 tulille ja 20 m kuuntelulle. Heti kuului Euroopasta plussien kera joku kilpakutsu. TOIMII!!! Löysipä viimein myös maston lukitusketju paikkansa. Loppuaika meni kahvia ja teetä juodessa ja radioita pöydälle asetellessa. Tulokset näkyvät kuvista, ne löytyvät täältä.

Kokonaan oma projektinsa oli kaikkien (yli 10 kpl) sisälle tulevien antennikaapelien mittaus ja merkitseminen. Suurin osa sai merkinnän myös antennityypistä, loput selvitetään lähiaikoina.

Toki vielä jäi tehtävääkin. 80:lle pitää laittaa dipoli kotimaan yhteyksiä varten, 70 cm Mopelle ulkoantenni, vanhojen lehtien arkisto pitäisi järjestellä ja kaikkea muuta pientä. Kokonaisuutena päivä oli hyvä, ja tämä tuli myös puheissa esille.

Talkoista on helppo kirjoittaa nettiin ja lähetellä sähköpostia, mutta yksin ei kovin paljoa saa aikaan. Kiitos tuloksista kuuluu kaikille talkoolaisille, eli suunnilleen saapumisjärjestyksessä: Ismo (OH5NG), Hannu (OH5FP), Tauno (OH5JTX), Ville (OH5GXS), Jari (OH5GWF), Tapani (OH5KOW), Lauri (OH5QV), Topias (OH5GEU) ja Ari (OH5KFP). Teidän ansiosta kerholle on seuraavalla kerralla kivempi mennä ja siellä on kunnon asema käytettävissä. KIITOS!

Esa, OH5KRQ (melkein virallinen Vapepa viestikouluttaja...)