Tornionmäen kerhotilassa talkoiltiin lauantaina, aamulla sää oli aurinkoisen kirkas mutta välillä tuli vettä ja räntääkin runsaasti. Tavoitteena oli mm. HF-yagin kunnostus (viiksien oikaisu ym), G5RV:n asennus, sisätilojen siivous ja järjestely ja kaluston läpikäynti. Aina ei käy suunnitellusti, lähinnä ennakkovalmistelujen puuttuessa turhan iso osa ajasta meni odotteluun, ajeluihin ja erilaisten hankintojen tekemiseen ja työkalujen hakuun ja sisähommat jäi tekemättä lähes kokonaan. Ensi kerralla menee toivottavasti paremmin, itelleni otan aika paljon syytä tästä.

Saatiin kyllä tehdyksikin, antenniosasto paini HF-yagin kimpussa ja sai kuin saikin sen alas tarkastusta ja oikaisua varten. Alas veivaamista ei juuri edistänyt se, että kampi oli kadoksissa, mitenköhän antenni saataisiin takaisin ylös? Elementit saatiin oikaistua ja klemmarit vaihdettua, eli sikäli homma olisi kunnossa. Ympäröivä puustokin oli harventunut, eli vastaavanlaisia vaurioita ei enää pitäisi tulla. Samoihin aikoihin ylhäällä tehtiin uusi läpivienti antennikaapeleita varten "keittiön" nurkkaan. Suunnilleen tähän väliin iski kunnon sadekuuro, ehdimme sopivasti grillata hieman makkaraa pahinta nälkää taltuttamaan.

Syömisten jälkeen toinen osasto ihmetteli G5RV:lle sopivaa asennuspaikkaa ja sen löydyttyä virvelillä saatiin vetolangat mäntyihin. Kohtapa oli langat pujotettu männyn oksien lomitse ja pääsimme arvuuttamaan sopivaa syöttökoaksiaalia balunin päähän. Allekirjoittaneelta tulee varmaan pysyvästi kieltää antenniliittimien tinaaminen, siksi tuskaisaa turaamista se oli ja lopputuloksena oikosulku... Onneksi on taitaviakin ihmisiä kerhossa.

HF-yagin mastoveivikin löytyi lopulta hyvin loogisesta paikasta mutta tulipa etsiessä hieman nuhdottua paikkoja tarkemmin. Ennen veivaamista kokeiltiin vielä rotaattoria, jonka loppupäätelmänä oli vialliseksi toteaminen ja korvaavan hankinta tuonnempana. Antennin ylössaanti helpottui kammen löytymisen myötä noin 12 dB. Nätisti kulki harusten välistä.

Pikaiset testaukset vielä molemmilla antenneilla, Juha (OH5CW) sai Yagilla muutaman yhteyden Italiaan (antenni jäi suunnilleen lounais/koillis-suuntaan), G5RV:llä oli hiljaisempaa. Analysaattorin ollessa lainassa tarkempi laborointi jäi toiseen kertaan. Käppyröitä odotellessa...

Paljon kiitoksia kaikille mukana olleille: Heikki (OH2BGA), Juha (OH5CW), Toni (OH5CY), Hannu (OH5FP), Jari (OH5GWF), Niko (OH5JTD) ja Veijo (OH5NC)!

73 de Esa, OH5KRQ

2014-05-03%2012.46.09%20%5B800x600%5D-no

HF-yagi laskeutumassa.

2014-05-03%2015.33.26%20%5B800x600%5D-no

G5RV:n syöttökoaksiaalin liittimen tinausta.

2014-05-03%2015.24.56%20%5B800x600%5D-no

Yagi menossa takaisin, G5RV odottaa koaksiaalia ja ylösnostoa.