Kävin Akin (OH5MWZ), Hannun (OH5FP) ja Jarin (OH5GWF) kanssa Hankasalmella SRAL:n leirillä, tulimme perjantaina aamupäivällä ja kotiin lähdimme lauantaina alkuillasta.

Auton takaluukku liki täyteen pakattuna ajelimme leiripaikalle. Ilmoittautuminen kävi helposti ja sopiva telttojen pystytysaluekin löytyi nopeasti. Majapaikkojen valmistuttua suuntasimme ensimmäiselle luennolle, joka oli Erikin (OH2LAK) vetämä toistinasema-foorumi. Uutena asiana oli mm. digipuhetoistimet, jotka täyteen ahtautunutta rantasaunan luentotilan kuulijoita tuntuivat kovasti kiinnostavan.

Turva 2008 -harjoitusta koskeva esitys oli seuraava kiinnostukseni kohde perjantaina, Timo (OH3FN) kävi läpi harjoitukseen liittyviä asioita. Sanomaliikenteen lomakkeet ja ohjeet olivat valmistuneet ja ladattu myös harjoituksen sivuille osoitteessa http://www.turva-2008.fi. Kaikkien harjoitukseen osallistuvien kannattaa jo nyt käydä niihin tutustumassa. Kerho sai valtakunnallisena sponsoriapuna muiden alueiden tavoin johtokeskuksen kalustamista varten n. 35 m laadukasta antennikaapelia, joka otetaan käyttöön tarpeen tullessa. Harjoitukseen ja sanomaliikenteeseen tulen vielä palaamaan osallistujien kanssa.

Loppupäivä kului yllättävän nopeasti tuttuja tavatessa ja nokkakusoilussa, saunassa, aluetta ja myyntitiloja kierrellessä ja illan päätteeksi vielä pari tuntia RadioHamissa. Toivottavasti kellekään ei tule traumoja horoskoopeista tai tottumuksen voiman koettelumuksista...

Lauantaiaamuun heräsin muun leirin tavoin valtavassa vesisateessa, jota kesti muutaman tunnin. Loppupäivä oli sään puolesta hieman parempi ja iltaa kohden kaiketi lämpimämpikin. Hallituksen kyselytuntia tuli seurattua ja Vapepa/Turva -luennolla käytyä. Muu aika kului kierrellessä ja vanhojen ja uusien tuttujen tapaamisissa.

Muutaman vuoden tauon jälkeen tuli oltua leirillä yötä ja ihan kivaa oli. Säälle ei kukaan mahda mitään, joten siitä ei sen enempää. Leirijärjestelyt tuntuivat pääosin sujuneen hyvin, omalle kohdalle ei merkittäviä puutteita osunut. Kirpputorin tilitykseen saattaisi ryhmältämme joitakin ohjeita olla tarjolla. Kiitokset mukana olleille ja terveisiä kaikille muille, joita leirillä kohtasin.

73's de OH5KRQ, Esa

1727307.jpg

Erik, OH2LAK, kertoi toistinasemakuulumisia salilliselle amatöörejä.

1727308.jpg

Suuri joukko leiriläisiä oli saapunut seuraamaan Pula-Ilmarin lähtöä lauantaiaamuna.

1727309.jpg

Take-off!

1727310.jpg

Kyselytunti lauantaina. Kankaalta saattoi seurata Pula-Ilmarin lentoa.