Lauantaina 20.3.2010 olin Imatralla pitämässä Vapepan viestikurssin perusosaa (10 oppituntia) Imatralla. Osallistujia oli 18, joista suurimmalle osalle radiopuhelin yhteydenpitovälineenä oli jollain tapaa tuttu. Muutamalle esim. työn puolesta jopa päivittäisessä käytössä. Amatöörejä oli kurssilla kolme henkilöä, vaan eivät olleet entuudestaan tuttuja ja kutsut ja nimetkin vilahtivat ohi. Imatran Radiokerholta oli järjestelyissä ja harjoituksissa suurena apuna Tarmo, OH5NSV.

Kurssin aikana käytiin läpi mm. Vapepan toiminta, liikennöintitapa (puheohje), hätäliikenne, radiotekniikkaa, määräyksiä, akku- ja antenniasioita ja erilaisista häiriöistä selviäminen. Lisäksi oli harjoituksia radioilla ja ilman.

Päivä vilahti sukkelasti ja tiettävästi kenenkään osallistujan (orastava?) kiinnostus osallistumisesta Vapepan viestiliikenteen välittämiseen ei merkittävästi vähentynyt. Imatran paikallistoimikunnan koulutusvastaava jopa tiedusteli jatkokurssin toteuttamismahdollisuutta esim. ensi vuonna.  Mikä ettei, kunhan saadaan pätevä kouluttaja kun oma lisenssi ja kyvyt ei riitä.

Kymenlaakson seudulla järjestetään Vapepan viestikurssi 6.9.2010, lisätietoa kurssista vaikka minulta.

73's de OH5KRQ, Esa