Alla toivottavasti suunnilleen oikean suuntaisia muistiinpanoja tapaamisesta.

Eilen kokoontui Elimäen Radioamatöörikerhon kutsumana 5-piirin kerhojen ja SRAL:n edustajat Alppiruusuun kertomaan kuulumisia kuluvalta vuodelta ja suunnitelmia tulevasta. Lisäksi Jari (OH2BU) kertoi Lahden kerhon (OH3AC) terveiset.

Antti (OH5TB) johti puhetta ja Asko (OH5MNJ) kirjasi tapahtumat. Rasmus (OH6KH) kertoi SRAL:n suunnasta, että liitossa on suunnitteilla kerho- ja koulutustoiminnan kehittämiseen tähtäävä projekti. Tarvetta ainakin voisi olla jatkuvasti kehittyvälle tieto- ja resurssipankille, jossa olisi mm. ohjeita avustusten ja antennilupien hakuun sekä mahdollisuus kerhojen väliseen tietovaihtoon. Asiasta käytiin paljon keskustelua, jäämme odottamaan lopputulosta

Vapepa-osuudessa todettiin entisen piiriohjaaja-nimikkeen jääneen pois ja vuoden 2010 alusta tehtävät on jaettu maakuntien kesken. Etelä-Karjalassa Vapepa-ohjaajana toimii Lauri (OH5SC) ja Kymenlaaksossa Esa (OH5KRQ). Käytiin läpi alueen Vapepa-tilanteet, harjoitukset ja muu toiminta. Lisäksi Lauri esitteli Turva 2010 -harjoituksen kulkua Etelä-Karjalan osalta sekä kertoi harjoituksesta, jossa Virve-verkko oli kuvitteellisesti kaatunut ja radioamatöörit rakensivat omat yhteydet viranomaisten määräämiin paikkoihin omalla 2 m kalustollaan käyttäen 164 MHz:n vanhoja palo- ja pelastustoimen antenneja. Lähimmät kunnat olivat äänessä alle tunnissa ja Savitaipalekin alle kahdessa. Pelastuspuolen viranomaiset olivat tyytyväisiä sekä rakentamisnopeuden että yhteyksien toiminnan suhteen.

Kotkassa (OH5AA) on usean vuoden tauon jälkeen menossa Kotkan Opiston kanssa yhteistyössä järjestetty kurssi, josta saadaan uusia harrastajia. Elokuussa Maurin (OH5VM) mökillä oli kesäleiri. Jäsenistöä on 48, joista uusia 5.

Lappeenrannassa (OH5AB) on 63 jäsentä, kerhoillat kerran viikossa. Kerholla on käytössä ADSL -yhteys (mm. APRS-käyttö). 145 MHz toistin on QRT, uusi sijoituspaikka on haussa. 430 MHz toistin on toiminnassa ja kytketty R-Net-yhteydellä ympäri Suomen. AIS-vastaanotin on myös hankittu välittämään Saimaalla liikkuvien alusten liikkeitä APRS-sivustolle. RA-opiskelumateriaalien linkkejä on koottu kerhon www-sivulle.

Haminassa (OH5AD) on hankitu erikoiskutsu OG5D, jota on aktivoitu mm. IOTA -kilpailussa. Haminan kaupunki tuki hienoa qsl-korttia. Valojen yössä kerho järjesti pitkän yleisötapahtuman, kävijöitä noin 150. Jäseniä on 65, uusia 5. 2011 on kerhon 50 v juhlavuosi. Kerhoillat on kerran viikossa. Kerholla on APRS i-gate.

Elimäen kerho (OH5AE) täytti 30 v kuluvana vuonna, varsinaisia juhlia ei järjestetty. Kerhotapaamiset on kerran kuukaudessa. Jäseniä reilu 30.

Kouvolassa (OH5AG) tuli keväällä ääneen tiettävästi Suomen ensimmäinen 70 MHz majakka. Kekäleniemen leiriä vietettiin toukokuun lopulla. Jäseniä on 93, uusia 5. Ensi kesän Erämessuille tulevalle radio-osastolle kaivataan operaattoreita, Jari (OH5ZN) rekrytoi.

Saimme myös kuulla, kuinka Espanjan Aurinkorannalla asuvat tai oleskelevat suomalaiset amatöörit pitävät päivittäin yhteyksiä niin paikallisesti 2 metrillä kuin Suomeenkin 20 metrillä. Virallista yhdistystä ei ole, mutta yhteistoiminta on muuten aktiivista.

Jari (OH2BU) kertoi Lahden kerhon mm. koululaistapaamisisista ja 80 v juhlasta.

Viitosten syysottelun sääntöihin ehdotettiin pientä tarkennusta ja digi-osuuden lisäämistä. Ilmeisesti ensi vuonna uudet säännöt voisivat olla jo käytössä.

Seuraavan tapaamisen järjestää Kouvola (OH5AG), todennäköisesti viimeistään alkusyksystä mikäli esim. kilpailun sääntöjen loppuunsaattaminen sitä edellyttää. Kilpailun järjestää Haminan kerho OH5AD.

Kokouksen lopussa Peter (OH5NQ) toi kokousväelle suruviestin, liiton pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniajäsen Axel (OH5NW) poistui keskuudestamme edellisenä viikonloppuna. Pidettiin hiljainen hetki Axelin muiston kunniaksi.

Kokous tarjoiluineen oli hienosti järjestetty, kiitokset Elimäen kerholle. Kokouksen jälkeen Peter johdatti halukkaat tutustumaan Mustilan kilpa-asemaan OH5Z, joka on menestyksekkäästi osallistunut mm. CQ WW -kilpailuihin.

Illalla oli OH5AG:n pikkujoulut, jossa kävijöitä oli yhteensä 14. Nautimme hyvästä ruoasta ja myöhemmin iso osa porukasta vielä paikallisen blues-bändin esityksestä.

73's de OH5KRQ, Esa.

Kokouksen osanottajia.