Hep.

Tällä kertaa "uhriksi" osui Vapepa-käytössä oleva Televa/Mobira 164 MHz radio, jonka akku oli vuosien saatossa muuttunut painavaksi ja huonokapasiteettiseksi kondensaattoriksi. Tarkoitus on aparaatista tehdä pelkästään ulkoiselle sähkölle (poweri tai akku/tup.syt) sopiva. Paria luukkua ja kantta vipuamalla akkupaketti tuli esiin ja näkyviin, hienoinen alkueliöstö oli oli majoittunut napojen tietämille (kuva). Sopivan antennin, mikrofonin ja vasta-aseman puuttuminen siirsi varsinaisen kokeilun toiseen kertaan. Mikäli itse radio osoittautuu toimivaksi, jatkuu puuhailu laitteen parissa.

Sen verran intensiivistä oli touhuaminen ja keskustelu, että kahvit ja teevedetkin unohtui keitellä. Näin pääsi käymään, vaikka vielä uusi kaffepussi kera piparipaketin saapui sponsoroituna paikalle. No, ensi kerralla sitten. Samalla saadaan tuoreet terveiset Riihimäellä 4.4 järjestettävästä Turva-harjoituksen jatkoa suunnittelevasta kokouksesta.

Löylyä lyötiin Lappalan rannalla viime torstaina viiden hengen voimin, kiitokset Karille (OH5YW) järjestelyistä. Seuraavaa kertaa odotellessa...

73's de OH5KRQ, Esa.

Hieman oli näiden akkujen voima jo hiipunut...