Kerho täyttää kuluvana vuonna 50 vuotta, asiaa päätettiin juhlistaa pitämällä kesäleiri Orilammella. Samassa paikassa on pidetty mm. SRAL:n leiri 1971 ja kerhon 30 v leiri 1993. Tilaisuutta varten oli varattu yläkerran Vuohijärvi-sali ja kaunis sää. Jälkimmäinen toteutui osittain...

Ydinryhmä saapui paikalle jo perjantaina, tehtävälistalla oli mm. paikkojen tarkistusta, antennien laittoa (VHF-tikku, G5RV ja 80 m dipoli) ja aikataulujen sopimista. Antennit menivät paikoilleen ja kusojakin ehdittiin jokunen pitää. Ilta meni saunoessa ja grillikatoksella ruokailun ja yhteislaulujen merkeissä.

P1010722%20%E2%80%93%20Kopio-normal.jpg

"Leiritoimisto"

Aamupäivällä alkoi ensimmäisiä leirivieraita saapua paikalle, varsinainen tilaisuus alkoi vasta kahdelta. Sää suosi vaihtelevasti, mutta iloista puheensorinaa ja jälleennäkemisiä oli havaittavissa.

Varsinainen pelipaikka oli osalle hieman hankalasti löydettävissä, mutta kaikki pääsivät kuitenkin paikalle. Opastukseen olisi voinut hieman panostaa, ehkä muistan seuraavalla kerralla.

Avauksessa kerhomme puheenjohtaja Juha, OH5CW, nosti maljan ja toivotti leirivieraat ja erityisesti kerhon perustajajäsenet Pentin, OH5TF, ja Jorman, OH2VW tervetulleeksi ja ilmoitti myös, että kevätkokous oli kutsunut pitkäaikaisen kerhomme puuhamiehen Pentin, OH5NST, kunniajäseneksi. Tämä ilmoitus palkittiin aplodein. SRAL:n tervehdyksen kerholle toi puheenjohtaja Memma, OH1EG. Juha vastaanotti hienon juhlaviirin, joka tulee saamaan arvoisensa paikan kerholla.

P1010728%20%E2%80%93%20Kopio-normal.jpg

Juha, OH5CW, toivotti leirivieraat tervetulleeksi.

viiri-normal.jpg

SRAL:n puheenjohtaja Memma, OH1EG, ojensi viirin Juhalle, OH5CW. Esa, OH5KRQ, myhäilee vieressä (kuva: Heikki, OH2BGA).

Tilaisuuden aluksi katsoimme Pentin, OH5NST, kuvaaman videon vuoden 1971 SRAL:n leiriltä. Äänettömän filmin aikana ylöisö kommentoi vilkkaasti ja bongasi monia tuttuja kasvoja vuosien takaa. Muutama esiintyjiistä oli myös paikalla, joten omakohtaisia kokemuksia ja muisteluitakin kuultiin.

Muisteluteemaa jatkettiin valokuvakimaralla, jossa esitettiin Pentin, OH5TF, ottamia kuvia vuosien varrelta. Kuvia oli Orilammen, Kirjokiven ja Sippolan metsäkoulun leireiltä, SRAL:n leireiltä (Orilampi ja Räyskälä) sekä muilta retkiltä. Kommentointi oli edelleen ahkeraa ja huumoripitoista. Iltapäivän aikana nautimme myös maittavat täytekakkukahvit, jonka aikana iloinen keskustelu täytti tilan.

Kari, OH5YW, hyvänä tarinankertojana vei yleisön 60-luvulle ja silloisiin radiokokeiluihin. Muutaman laajavaikutteisen testauksen jälkeen poikaa kannustettiin kurssille. Naapureista lähti pari kaveria mukaan ja kohtapa olikin luvat saatu. Tästä alkoi monivuotinen harrastus, joka aikanaan toi myös ammatin.

P1010731%20%E2%80%93%20Kopio-normal.jpg

Keskittynyt yleisö kuunteli Karin, OH5YW, esitystä.

Ennen lopettamista sana oli vapaa kaikille ja kuulimme mainioita muisteluita vuosien varrelta, niin laitteista ja niiden käytöstä kuin erilaisista yhteisistä tilaisuuksista. Jos nauru oikeasti pidentää ikää, niin yhden iltapäivän aikana tuli runsaasti lisävuosia eläkepäiville.

Jari, OH5ZN, oli tullut paikalle johtoautoksi sopivalla pakettiautollaan. Katolla oli puolisuunnikkaan muotoinen magneettilooppi HF:lle, ja sisällä kalustoa niin puhe- kuin digitaaliyhteyksille. Jari esitteli laitteistoa kiinnostuneille, kiitokset tästä ex tempore -numerosta.

Seuraavaksi vuorossa oli löylyttelyä Vännilän "savusaunassa", josta uskaliaimmat kävivät jopa uimassakin. Illan edetessä kävimme vielä ravintolan puolella ruokailemassa, tarjolla oli niin noutopöytää kuin listaherkkujakin. Molempia meni sopivasti. Myös vaunualueen grillipaikka oli taas ahkerasti käytössä.

Loppuillan aikana kuulimme laulua ja soittoa, kitaroiden kanssa touhusivat Juha, OH5CW, ja Joonas, OH5EHA. Laulupuolesta vastattiin kollektiivisesti. Myöskin grillaamista, jutustelua ja elokuvan katselua harjoitettiin. Jotkun kylmäverisemmät kuuluivat yöpyneen ulkosalla...

2013-06-15%2017.27.44-normal.jpg

Laulu- ja soittotuokio menossa. Kuvassa vasemmalta Anita (OH5LX), Hannu (OH5ZO), Joonas (OH5EHA), selin Juha (OH5CW) ja Toni (OH5EHC).

Sunnuntaina oli luvassa enää leirin purku ja kotiinlähtö, toisaalta Viron ja SRAL:n leirit ovat ihan kohta...

Kiitokset kaikille mukana olleille sekä muille kerhoa muistaneille, tällaisessa porukassa on kiva olla mukana ja harrastaa.

73!

Esa, OH5KRQ