Leirin konkreettinen valmistelu alkoi perjantai-iltana, kun kävin laittamassa kyltit + VHF-aseman paikoilleen. HF-asema ja tilojen esityskuntoon laitto jäi lauantaiaamuun. Päärakennuksen keittiö oli uusittu kokonaan keväällä, näytti erittäin toimivalta. Etukäteen mielessä ollut huoli istumapaikkojen riittävyydestä osoittautui aiheettomaksi, paikkoja tuli noin 20:lle.

Leiriläisiä alkoi saapua paikalle jo hyvissä ajoin ennen yhtätoista, opasteetkin saivat kehuja ja ihmiset pääosin löysivät vaivatta perille. G5RV ilmestyi myös paikalle nimikkoantenninsa muodossa, vaati hieman puukkoa ja liitoksia toimiakseen kunnolla. Noin klo 11 Juha OH5CW kutsui leiriläiset kahvin ja pullan kimppuun. Tulijoita oli useasta naapuripiiristäkin, kaikkiaan kävijöitä oli lähes neljäkymmentä.

Esa OH5KRQ ja Rami OH2BCI avasivat kesäleirin ohjelman hieman ennen kahtatoista. Ensimmäisenä Ilkka OH5IY piti hienon esityksen 10 GHz majakasta, sisältäen myös audio- ja videoklippejä. Seuraavaksi Jari OH5ZN esitteli Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaa ja toivoi hamsseista uusia viestikouluttajia (lisätietoa: http://www.mpky.fi). Kari OH5XT kertoi AO8A -ryhmän osallistumisesta CQWW SSB 2007 -kontestiin asemaesittelyin ja hienolla videolla. Rami OH2BCI kertoi tuoreeltaan terveiset SRAL:n hallituksen kyselytunnilta sekä muut liiton kuulumiset, jonka jälkeen hän esitteli Turva 2008 -harjoituksen taustoja yhdessä Esan ja Laurin (OH5SC) kanssa. Turvasta käytiin vilkasta keskustelua, tuli paljon kysymyksiä johtoryhmälle. Vastaukset laitettaneen aikanaan Turvan nettisivuille ja s-postijakeluun.

Samaan aikaan lettumestari oli täydessä vauhdissa, makoisat lettupinot hävisivät vähitellen leiriläisten suihin hillon ja hieman luontoa sisältäneen kermavaahdon ryydittämänä. Kun virallinen osuus saatiin päätettyä, vuorossa oli saunomista, uintia, grillausta, tarinointia ja muuta mukavaa pitkälle pimeään yöhön. Kaiketi joku radioyhteyskin saavutettiin, niin puheella kuin digi-modeilla. Illan päätteeksi esitettiin Rottaralli-elokuva, jonka päälle viimeisetkin kävivät maate. Aamulla heräilyä, aamutoimia, siivousta ja tavaroiden kasaamista, iltapäivän puolella hyvillä mielin kotiin.

Suuret kiitokset kaikille teille, jotka olitte mukana niin järjestelyissä, esiintyjinä kuin leirikävijöinä.

73's de OH5KRQ, Esa


Joitakin kuvia:

1626698.jpg
Rami, OH2BCI, lausuu leirin avaussanat ja SRAL:n terveiset.

1626714.jpg
Ilkka, OH5IY, esitteli 10 GHz majakkaprojektia.

1626738.jpg
Jari, OH5ZN, esiiteli Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaa.

1626725.jpg
Kari, OH5XT, kertoi AO8A -peditiosta.

1626712.jpg
Samaan aikaan Rami osallistui SRAL:n hallituksen kyselytunnille leiriltä...

1626695.jpg
...jonka jälkeen hän kertoi kyselytunnin antia tuoreeltaan leiriläisille ennen Turva-infoa...

1626679.jpg
...joita tarkkaavaisesti myös kuunneltiin. Taustalla lettumestari.

1626755.jpg
Aurinko laskee länteen.